Vi använder endast glas av högsta kvalitet till våra glasögon! När du kommer till oss kan du känna dig trygg att du får det allra bästa som håller längst.


Glas från Essilor

Essilor leverar glasen som slipas in i din båge. Essilors progressiva glas är världsledande på marknaden och heter Varilux. Det finns många olika varianter att välja bland. Teknologin har utvecklats enormt sedan de första progressiva glasen kom för 40-50 år sedan. Idag kan du t.o.m få skräddarsydda, individanpassade progressiva glas, designade för enbart dig tack vare en mätning av ditt naturliga synbeteende.

Suddiga och skarpa bokstäver

Priser varierar mellan olika typer. När man jämför priser mellan olika progressiva glas är det viktigt att veta att progressiva glas inte är en och samma produkt. Äpplen och päron helt enkelt. Det finns billigare och dyrare varianter beronde på hur avancerad teknik, vilken tjocklek, ytbehandling etc. du väljer. Vi berättar för dig om vilka val som finns. Du bestämmer slutgiltigt när du fått information om vilka alternativ du kan välja bland.

Vilken typ av glas – plast eller mineral?

Brytningsindex

Tidigare tillverkades alla glasögonglas av ”vanligt” glas, så kallat mineralglas. Men i dag är ungefär 80 % av alla glasögonglas som tillverkas här i Norden av plast. Fördelen med plastglas är att de inte krossas lika enkelt som mineralglas och att de är mycket lättare. På Essilor använder vi också material med allt högre brytningsindex i våra plastglas. På så vis kan vi göra plastglasen allt tunnare och lättare även i höga styrkor. Lineis heter vårt nya och tunnaste plastglas som finns för alla synfel.

Hur hänger styrka och tunnhet ihop?

När man mäter hur starkt ett visst glasmaterial kan bryta ljuset talar man om dess brytningsindex. Ett högt brytningsindex gör att ljuset kan brytas i ett glas, genom mindre material än vad som behövs i andra fall [se Bild 1]. Ett glas med högt brytningsindex kan alltså göras mycket tunnare än andra glas. Detta är särskilt viktigt om du behöver glas med hög styrka som vanligtvis blir tjockare än glas med lägre styrka. Vilket brytningsindex dina glas har beror alltid på vilket specifikt material de är gjorda av, oavsett om det rör sig om plast- eller mineralglas. Essilor erbjuder främst plastglas av flera olika material och med olika brytningsindex. Är du osäker på vilka glas och material som passar just dig? Rådgör alltid med en leg.optiker utifrån just dina behov.

Gör dina glas bättre

Utöver de materialegenskaper dina glas har i sig kan du välja olika typer av tillägg. På så vis kan du optimera dina glas, utifrån just dina behov.


Repskydd

Alla plastglas är mindre reptåliga än mineralglas. Därför rekommenderar vi alltid en repskyddsbehandling till alla plastglas. Repskyddet läggs på i form av ett tunt skyddande skikt på glasets yta, och kan enkelt kombineras med antireflexbehandling och UV-skydd. Essilor Supra är vår vanligaste repskyddsbehandling.

Crizal – antireflexbehandling – tar bort de 3 hindren för ett klart seende – repor, smuts/damm och reflexer

Crizal är en särskild antireflex- och repskyddsbehandling som Essilor har utvecklat för sina plastglas. Med antireflexbehandling motverkas reflexer och skuggor i glasen, vilket annars tröttar ut ögonen. Du får också in mer ljus genom glasen så att du helt enkelt ser bättre, samtidigt som dina ögon syns tydligare utifrån. Crizal ger glasen en slät och glatt yta. Den extremt släta ytan gör att glasen är mycket lätta att rengöra. Smuts och damm fastnar inte och glaset behåller sin klarhet. Glas med Crizal är mer reptåliga än andra glas eftersom de inte behöver rengöras lika ofta. Risken för repor minskar och glasens livslängd ökar.

Antireflex