Spotlight på AHLEM

Ahlem Manai-Platt är fransyskan bakom det nya it-märket AHLEM. Hennes passion för glasögon och solglasögon har vuxit sedan barnsben. När hon tappade bort ett par av sina älskade vintage solglasögon föll allt på plats och AHLEM föddes sedan 2014.

Först och främst är det hantverk av högsta kvalitet som driver AHLEM framåt.Med över ett decennium inom modebranschen, bland annat som inköpare för svenska Acne, har hon snabbt blivit uppmärksammad för sin sofistikerade stil med en fantastisk känsla för detaljer. Ahlem Manai-Platt är också en förespråkare för återanvändning och de har lovat att eliminera all användning av engångsplast i sin leveranskedja år 2022.

Bågarna designas i LA där företaget har sin bas, men är sedan handgjorda i Frankrike med de bästa materialen. Alla acetatbågar är till exempel gjorda av förstklassig italiensk acetat, med gångjärn galvaniserade i 22K guld, specialdesignade skalmar och med geometriska accenter som sin signatur.

Du kan hitta de senaste bågarna från AHLEM här hos din favoritoptiker på Östermalm i Stockholm. Från de runda klassiska Ahlem-bågarna, St Germain, till den distinkta och eleganta guldpläterade Place Dauphine.

Bågen Jaures i nyanserna ”smokedlight” och ”goldlight” (smokedlight till vänster) är en boxformad båge som passar dem med större ansiktsdrag. En lite hårdare, men stilig, design.

Bågen Rue de Lille till höger i nyansen “dustlight” är lätt att älska. En klassisk look som känns modern på ett anspråkslöst sätt. Ett mycket bra exempel på fantastiskt hantverksarbete.

Place du Louvre i nyansen “champagne”. En otroligt modern båge just nu med en sofistikerad minimalism som grund. De har även galvaniserats med palladium och 22K guld för en extra touch av lyx.

Luxembourg, ett par solglasögon som kanske har inspirerats från Ahlem Manai-Platts borttappade solglasögon? För de har verkligen en vintagekänsla med sina mörka gröntonade glas. Ett par solglasögon i guld som vi älskar här i butiken.

Vi välkomnar er varmt in till butiken, även om det bara är för att prova dessa nya fantastiska bågar. Som vanligt, om ni skulle behöva hjälp så finns vi här, utan någon köpstress. Det är värt att prova designerbågar bara för nöjets skull ibland!

Om du inte har möjlighet att ta dig till butiken går det bra att ringa oss så brukar vi kunna hitta en bra lösning – vi älskar att kunna göra det där extra för våra kunder! Kontakta oss här.

Lämna en kommentar