Förtjänar fotokromatiska glas sin hype?

Fotokromatiska glas har funnits på marknaden i över 30 år. Trots detta har de inte alltid varit lika efterfrågade som de är nu. Många har nog inte heller full förståelse om vad de faktiskt är. Eftersom modern teknologi har förfinats genom åren har dock fotokromatiska glas blivit alltmer populära.

Hur fungerar fotokromatiska glas?

För att förenkla det skulle vi kunna kalla fotokromatiska glasögon en allt-i-ett-lösning. Du kan välja dessa glas med ditt eget unika recept, för din unika stil samt val av bågar, och som grädden på moset skyddar de dina ögon mot skadliga UV-strålar och blåviolett ljus från skärmar. Med unik teknologi som reagerar på UV-ljus förändras toningen på dina glas beroende på vilket ljus du befinner dig i.

På ett sömlöst vis kan du dricka kaffe inne på ett café med färglösa vanliga glas utan att omgivningen förändras och sedan kan du gå ut på stan i solen då dina glas snabbt tonas om till solglasögon för en behaglig känsla. Sist men inte minst när du är tillbaka på kontoret skyddar de dina ögon när du är tillbaka framför datorn.

Denna magiska egenskap kommer från speciella molekyler i glasen (vanligtvis föreningar mellan silver- och halogenelement) så att du kan njuta av dina bågar hela dagen med absolut högsta synkomfort. De kan dessutom skräddarsys med olika färgtoner för din personliga stil.

Är fotokromatiska glas rätt för dig?

Om du ofta delar din tid mellan inom- och utomhus är fotokromatiska glasögon något som skulle kunna förändra din vardagliga tillvaro på ett fantastiskt sätt. För dig som inte alltid kommer ihåg att packa ner solglasögonen i väskan kanske dessa glas är en perfekt lösning.

Trots att vi älskar solglasögon eftersom de är en egen kategori i sig, så älskar vi även fotokromatiska glas. De är ett slags mellanting mellan glasögon och solglasögon och utan tvekan en underbar lösning för många vardagliga problem som glasögonbärare har. Förtjänar de sin hype? Absolut. Vi är stora fans.

Din optiker i Stockholm – experter på fotokromatiska glas

Kom gärna in i butiken för mer råd angående dessa glas. Vi välkomnar alla frågor och du kan även få prova dem inne i butiken för att se hur de känns att bära. Förändra din vardag med oss, vi hjälper dig genom hela processen.

Hitta och kontakta oss här.

Lämna en kommentar