Glasögon eller linser – vad passar dig bäst?

Precis som våra synfel är även behandlingssätten unika för varje person. Allas vardag ser olika ut och vi måste anpassa oss efter detta. Ett synfel ska inte vara ett hinder i din vardag, tvärtom ska det vara något som du (i princip) aldrig behöver tänka på förrän det är dags för din nästa synundersökning. Kontaktlinser och glasögon ska därför väljas enligt dessa principer.

Linser vs. Glasögon

Det är viktigt att inte se vare sig linser eller glasögon som ”det bättre valet”. Det finns ingen generell vinnare. Med glasögon får du en extra accessoar i garderoben men kontaktlinser kanske är bättre för dem med en mer aktiv livsstil. Plus i kanten med linser är även att du lätt kan byta mellan olika solglasögon, utan att ha receptbelagda glas. Ett allt vanligare alternativ är att variera mellan kontaktlinser och glasögon – varför välja om man inte måste?

Linser

Kontaktlinser finns tillgängliga för nästan alla synfel, med få undantag. Linsteknologin är också mer avancerad nu än den någonsin varit. Om du tidigare provat linser och det var obehagligt då kanske det är dags att ge linser en andra chans, med hjälp av våra optiker.

Glasögon

Det bästa med glasögon är att de kommer i alla möjliga olika former och färger så att din unika stil kan synas genom bara ett par bågar. Många har burit glasögon sedan barnsben och då är glasögon ens andra natur. Är du glasögonbärare och alltid älskat det, fortsätt då med det såklart. Varför ändra på ett vinnande koncept?

När du inte vill välja

Du kan variera mellan alla olika typer av linser och bära glasögon hur ofta och hur lite som du vill. Endagslinser, veckolinser eller månadslinser. Valet är helt ditt. Till exempel är endagslinser din perfekta lilla hjälpreda då ett par glasögon kan kännas i vägen när du sportar.

Din favorit optiker i Stockholm finns här för dig

Har du nyligen fått en synfelsdiagnos men är osäker på vad som är rätt för dig, kom in till oss så hjälper vi dig. Besök oss på Östermalm eller kontakta oss här så löser vi detta tillsammans. Hos oss är vi dedikerade till att du som kund får rätt behandling som smälter in i din vardag så sömlöst som det bara går.

Lämna en kommentar