Ta hand om ditt barns syn med Stellest™

Essilor® tillverkar glasögonglas av högsta kvalité och har länge legat i framkanten när det kommer till forskning och teknologi inom optik. Deras glasögonglas Stellest™ är deras lösning på den dramatiska ökningen av närsynthet som förekommer hos barn. Vi optiker kallar detta för myopikontroll eftersom dessa glas både behandlar och bromsar utvecklingen av närsynthet (närsynthet heter myopi på fackspråk).

Vad är närsynthet?

Närsynthet beror på att ögongloben är ”förlängd” vilket gör att ljuset som kommer in i ögonen inte bryts på korrekt sätt. Detta betyder att du ser bra på nära håll men sämre på långt håll. Med hjälp av glasögon eller kontaktlinser kan detta korrigeras, men eftersom närsynthet hela tiden utvecklas innebär det att vi inte bör stoppa behandlingen där.

Närsynthet hos barn har ökat i hög takt de senaste 20 åren och fortsätter att öka. Forskare runt om i världen är överens om att detta är en global epidemi. Forskning visar att miljöfaktorer som mer skärmtittande och inomhustid troligtvis ligger bakom detta fenomen. Detta är faktorer som är särskilt viktiga för ett barns synutveckling.

Varför bromsa närsynthet?

Att vara närsynt är inte farligt och som sagt lätt att korrigera. Problemet med denna globala epidemi är att myopi utvecklas. Desto starkare glasögonrecept du behöver (allvarlig myopi ligger på ≥ – 6,0 D) desto högre är risken för att utveckla glaukom, näthinneavlossning osv. Att kunna bromsa utvecklingen av närsynthet hos barn är därför revolutionerande. Det är en investering i ditt barns framtida syn.

Vår specialist och Stellest™

Åsa är vår synspecialist när det kommer till barnögonvård. Hon är nu ackrediterad för att ordinera glasögonglasen Stellest™ och har expertis inom området myopikontroll. Med Stellest™ korrigeras ditt barns närsynthet på ett enkelt sätt utan att barnet behöver vänja sig vid sina nya glasögon.

Med en innovativ konstellation av 1 021 nästan osynliga mikrolinser ger de även en signal till barnets ögon vilket fungerar som ett skydd mot ökad ”förlängning” av ögongloben (utveckling av närsynthet). En tvåårig klinisk studie visade att närsynthet minskade med ett genomsnitt på 67 % jämfört med enkelslipade glas när Stellest™ användes 12 timmar om dagen.

Din optiker i Stockholm

Om ditt barn är närsynt eller om du misstänker närsynthet, boka tid hos oss för konsultation. Tillsammans kan vi ge ditt barn starkare syn i både vardagen och för framtiden.

Lämna en kommentar