Inför din synundersökning

Våra optiker är proffs på att ta hand om dig och dina ögon så känn dig lugn med att du kommer få bästa möjliga hjälp. För att hjälpa optikern att göra ett bra jobb så kan du som kund förbereda dig lite inför din synundersökning hos oss.

Här är några tips för att förbereda dig:

1. Ta med dina befintliga linser och glasögon:
Om du redan använder linser eller glasögon, ta med dem till din undersökning. Det hjälper optikern att förstå dina tidigare styrkor och preferenser.
2. Känn till ditt skärmavstånd:
Om du misstänker att du behöver glasögon för datorarbete, försök att ha en uppfattning om avståndet till din skärm.
3. Lista dina mediciner:
Om du tar några mediciner som kan påverka dina ögon, se till att du har namnen på dessa mediciner tillgängliga.
4. Ärftlig ögonsjukdom:
Om du har en ärftlig ögonsjukdom, notera vem i din familj som också har den och vilken sjukdom det rör sig om, exempelvis grön starr eller högt tryck i ögat.

Hur går en synundersökning till?

För att ge dig en översikt över vad du kan förvänta dig under din synundersökning, här är de vanliga stegen:

Förmätning

Vanligtvis börjar man i en maskin utanför undersökningsrummet som gör en så kallad förmätning av dina ögon. Då mäts ungefärligt synfel, hornhinnans tjocklek och kurvatur samt trycket i dina ögon. Detta mäts genom att du tittar på en digital bild av ett litet hus och sedan puffas lite luft mot ögat.

I undersökningsrummet

I undersökningsrummet kommer optikern att fråga hur du har det med synen och vad du tycker känns bra och mindre bra med dina ögon. Det kan även innefatta om du har problem med huvudvärk, trötta, röda och svidande ögon eller problem med dubbelseende etc.

Synförbättring

Du kommer att placeras bakom en maskin kallad foropter där du får bedöma vilka glas som ger dig bäst synskärpa genom att titta på en digital syntavla. Vi ser till att hitta rätt styrka och korrigerar för eventuella brytningsfel (astigmatism).

Ögonhälsa

Optikern kommer vid behov att göra fler undersökningar och några av dessa kan innefatta screening för skelning, ögonbottenfoto, synfältsmätning och undersökning av ögats främre segment i mikroskop. En del data bedöms också med hjälp av AI.

Efter undersökningen

Optikern kommer att presentera alternativ för glas och linser som passar dig bäst. Ni kommer tillsammans att diskutera och hitta den lösning som du är mest nöjd med.

Hjälp att välja bågar

Vi vet att det är svårt att välja bågar. Därför har vi gjort det lite lättare för dig som kund och handplockat hela vårt sortiment för att du som kund ska känna att vi samlat alla de bästa bågarna från de främsta leverantörerna hos oss. Ta gärna hjälp av oss för att prova ut just din favorit. Självklart får du låna hem och visa familjen eller kompisarna innan du bestämmer dig.

Brilliantkund

Om du föredrar att betala för dina glasögon månadsvis och vill ha möjlighet att köpa fler till samma månadskostnad, har vi ett alternativ som kan passa dig. Du äger dina glasögon och betalar endast för det du köper. Inga dolda avgifter, bara ett smidigt sätt att skaffa dina glasögon. Fråga gärna oss så berättar vi mer.

Varmt välkommen!

Genom att följa dessa råd inför din synundersökning och förstå hur undersökningen kommer att gå till kan du optimera din synundersökning hos oss på Optikerna På Öfvre för bästa möjliga resultat. Vår målsättning är att du ska få den bästa vård och de bästa produkterna för dina ögon. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Lämna en kommentar