Glas

Har glaskvalitét någon betydelse?

Precis som inom all optik så finns det bättre kvalitét och högre upplösning på vissa glas och enklare upplösning på andra. Tänk på tex vilken bild du får i dagens mobilkamera jämfört med de första som fanns på marknaden.

Dagens allt mer uppkopplade liv gör att vi även behöver avlastning på nära håll i en helt annan utsträckning än tidigare. Det kommer ständigt nya uppdaterade glas med allt fler ytbehandlingar som är gjorda för att skydda våra ögon mot skadligt blått ljus eller inbyggt UV-skydd. Allt för att behålla synen så bra som möjligt under hela livet.

Vid en synundersökning hos oss så gör vi en fullständig analys för just ditt behov och erbjuder dig flera lösningar som passar just dig.

Vad finns det för olika glas?

Klarglas: Ett helt ofärgat glas där du kan välja att lägga till antireflexbehandling och även blåskydd.

Transitionglas: Dessa ändrar färg beroende på hur mycket UV-ljus de utsätts för. De är klara inomhus och mörknar till solglas allt mer efter exponering av solljus. Finns i flera olika färger.

Gradalglas: Tonat glas i olika nyanser som är trendigt just nu. Finns i många olika färger och allt från bara en touch till lite mer påtaglig färg.

Solglas: Få dina styrkor gjorda som solglasögon. Skyddar ögonen från skadligt UV-ljus. Många som har slipade solglasögon kan inte förstå att de inte haft det tidigare. Kan färgas i olika nyanser.

Progressiva glas:

Eftersom vår lins i ögat tappar sin förmåga att ställa om från långt till nära håll någon gång efter 40 års ålder så kan progressiva glas vara ett bra alternativ då. Här kan man se på alla avstånd utan att behöva byta mellan läsglasögon och avståndsglasögon, allt finns i ett och samma glas. Det finns många olika progressiva glas och för att veta vad som passar just dig så mäter man hur bågen sitter och hur du vrider ögonen för att slipa varje del av glaset exakt efter dig.

Digitala avlastningsglas:

För att fokusera ögat på nära håll, tex när vi sitter framför en skärm så behöver ögats inre muskel anstränga sig för att ”zooma in” det du tittar på. Ögat är inte riktigt skapt för att den muskeln ska jobba så mycket på nära håll som vi gör idag och många får problem med ansträngda och trötta ögon i slutet på dagen. Det finns glas som är speciellt framtagna för att minska den digitala ögontröttheten och gör att muskeln får hjälp att inte anstränga sig så mycket. Många upplever en väsentlig skillnad efter man testat dessa glas.

Alla våra glas kommer från världsledande glastillverkare som Essilor och Zeiss.