timming-icon
Öppettider

Mån-Fre: 09:30 – 18:00
Lördag : 10:00 – 16:00
Röda Dagar stängt

Anne et Valentin

En dag för några år sedan kom en kund in i butiken för att byta glas i ett par bågar som införskaffats i Madrid av märket Anne et Valentin. Dessa bågar väckte mitt intresse. Under mässan i Paris 2011 beställde jag in en provkollektion som direkt blev säljsuccé i butiken och vi var länge den enda återförsäljaren av Anne et Valentins spektakulära glasögonbågar.

Anne et Valentin är ett franskt gift par som i början av åttiotalet drev en optikerbutik i Toulouse. Deras koncept var vid den tiden något revolutionerande; för att bäst bågar till respektive kund utgick de, tvärtemot alla andra optiker, inte från kollektionen av glasögonbågar de hade i sin butik, utan från förståelse av kundens personlighet, levnadsstil och tankemönster.

Efter ett par år tyckte de dock att utbudet av glasögonbågar inte var tillräckligt brett fr att spegla deras kunders personligheter och beslöt sig därför att själva börja formge bågar. Med utgångspunkt från optikerns tekniska kunnande, skapar de ergonomiska bågar i en originell, färgstark och detaljrik design. Anne et Valentin har fångat retrotrenden och skapar gamla modeller i ny tappning.