Essilor

Vi på Optik Öfvre har valt att jobba med Essilor som är marknadsledande för glas av absolut högsta kvalitet.

Ta hand om ögonen med Eyezen™

Essilor Eyezen™ tillhör en ny generation enkelslipade glas för personer i åldern 20 till 45. Vanliga enkelslipade glas ger bättre syn.


Essilor Eyezen™  förbättrar livskvaliteten: de skyddar mot ansträngda och trötta ögon även efter lång tid framför digitala skärmar.

Låt ögonen vila – Essilor Eyezen™ enkelslipade glas skyddar ögonen vid användning av digitala skärmar. Essilor Eyezen™ gör det lättare för ögonen att fokusera på liten text och pixlade bilder på mobila enheter så att läsligheten blir bättre. Glasen kan också skräddasys efter dina förutsättningar – Essilor Eyecode anpassar glasen efter dina ögons unika mått, så att du ska se bra utan ansträngning

Essilor Varilux® X Series™

Varilux X-serien, vårt mest avancerade progressiva glas, hjälper dig att smidigt se varje detalj inom en armlängds avstånd och allting på långt håll. Du kan fortsätta i ditt vanliga tempo utan att bromsas upp av dåligt seende. Det är det perfekta glaset för daglig användning, eftersom du ser klarare och skarpare oavsett vad du gör och inte behöver justera din hållning eller flytta huvudet för att se skarpt på nära håll.

  • Total frihet – Upplev alla detaljer inom en armlängds avstånd och längre bort – utan att bromsas upp av dåligt seende
  • Utvidgat seende på nära håll – Aktiviteter som att läsa i sängen, använda digitala enheter och följa din GPS under bilkörning blir mycket enklare.
  • Inga huvudrörelser – Njut av ett skarpt seende utan att behöva röra på huvudet eller justera din hållning i onödan*.
  • Multitasking – Du kan fortsätta som vanligt och göra flera saker samtidigt utan att störas av dålig syn

Mycket av det som är viktigt händer inom en armlängds avstånd*

Varilux® X Series™ tacklar några av de största utmaningarna för dagens progressiva glasögon med vår nya livsstil, där vi ofta byter från smartphone till surfplatta eller använder en hand för att hålla kaffet medan den andra skickar ett sms. Idag sker mycket av det som är viktigt inom en armlängds avstånd. Därför har Essilors forskare fokuserat på att optimera glaset i området för seende inom en armlängds avstånd.

* Varilux® bärartest utförd av oberoende tredje part – single-center studie – Eurosyn – Frankrike (n = 42), 2016.

ESSILOR ROADPILOT II – Optimal ljuskontroll på vägen

Klar syn, ökad säkerhet och bättre komfort vid bilkörning – dag som natt. Essilor RoadPilot-glasen är designade för att ge skarp, klar syn vid bilkörning. Tekniken bakom Essilor RoadPilot II kompenserar för effekten av strålkastare från mötande trafik på natten och för skarpt solljus på dagen och ger en avspänd och säker körning hela vägen till målet.

ESSILOR EYECODE

En specialanpassad individuell lösning, bara för dina ögon.

Essilor Eyecode är en unik 3D-mätning av dina ögon som gör att dina glasögonglas kan slipas efter dina individuella mått, så att de fungerar så optimalt som möjligt för just dig. Glas som har optimerats med Eyecode är upp till fem gånger mer exakta än standardglas, vilket ger betydligt bättre synskärpa utan ansträngning.