timming-icon
Öppettider

Mån-Fre: 09:30 – 18:00
Lördag : 10:00 – 16:00
Röda Dagar stängt

Ray-Ban

Funktion och stil

Det idag ikoniska märket Ray-ban föddes ur det amerikanska flygvapnets behov av skydda piloternas ögon från UV strålning utan att reflektioner eller att skymma sikten. 1929 bad man Bausch & Lomb att skapa detta och 1937 registrerades märket Ray-Ban och den klassiska pilotmodellen Aviator RB3025 föddes. Pilotbågen RB3025 Aviator är än idag Ray-Bans bäst säljande modell och finns i otaligt antal variationer och storlekar inklusive i en plastversion kallad Cats 5000 RB4125 och för barn som en del av Ray-ban Junior kollektionen.

Den klassiska pilotbågen var dock bara början på en lång rad klassiska modeller som alltjämt ligger på topplistor över världens mest sålda solglasögon.  1952 introducerades den klassiska Wayfarer modellen Rb2140 som följdes upp med den tunnare och mer lättburna New Wayfarer RB2132. Sen dess har Ray-Ban kontinuerligt skapat modeller som idag är klassiker – Vagabond, Clubmaster och nu senast den supertrendiga Round.

2003 utökade Ray-ban sin kollektion till att inkludera både glasögon och en kollektion för barn. Glasögonen var en enorm succé och efter endast några år var man världens mest sålda märke av designerglasögon – något man fortsatt att vara fram tills idag.

I barn och ungdoms kollektionerna finner vi ofta mindre versioner av de mest populära modellerna från den vanliga kollektionen men med färger och passform anpassad för barn.