Ögonscreening

Snabbare och säkrare ögonscreening med ny teknik!

Vi jobbar rutinmässigt med att screena efter tidiga tecken på ögonsjukdomar. Alla kunder som gör en synundersökning hos oss får mäta tryck och ta en bild på sin näthinna. Där kan vi se om det föreligger någon risk för de vanligaste ögonsjukdomarna som grönstarr (glaucom) , AMD och diabetesretinopati.

Grönstarr är idag tvåa i världen som den vanligaste orsaken till blindhet. Hittar man grönstarr i ett tidigt skede kan man förebygga så att man inte behöver få bestående men.

Vi har idag skalat upp denna screening genom att låta ett AI baserat program som heter Retinalyze scanna dina bilder och på 30 sek får vi ett säkert svar där även små avvikelser registreras.

Det gör att vi får en snabbare och säkrare bedömning av dina ögon.

Om vi skulle hitta något avvikande så har vi direktkontakt med en ögonläkare som snabbt kan bedöma bilderna ifall det skulle vara akut. Annars fås svar från ögonläkare på ca 24 timmar.

Vi är riktiga tekniknördar och älskar att ha ett sådant bra program att jobba med. Pedagogiskt nog så sorteras bedömningarna in i grönt = inga förändringar. Gult = misstänkt förändring, återbesök och nytt foto inom ett år, och rött = förändringar på näthinnan, kontakt/remiss till ögonläkare för åtgärd.

Du som kund kan även få ett papper med utskrift av dina resultat och bild så att du kan se vilken färg du hamnat på, smart va?

BILD PÅ RETINALYZE