timming-icon
Öppettider

Mån-Fre: 09:30 – 18:00
Lördag : 10:00 – 16:00
Röda Dagar stängt

Solglasögon (och solglasögon med styrka)

Det är mycket viktigt att skydda din syn i starkt solljus, inte bara mot bländning men också mot farorna med ultraviolett (UV) ljus.  Överexponering till UV-ljus kan skada olika delar av ditt öga och den känsliga huden runt ögonen. Detta kan leda till starr, makuladegeneration och synproblem senare i livet. Solglasögonens primära funktion är att skydda dina ögon från att utsättas för denna skadliga strålning – vi rekommenderar därför att du väljer enbart solglasögon av hög kvalitet som blockerar så mycket UV-ljus som möjligt.

Hos Optik Öfvre finner du ett brett sortiment av både trendiga och tidlösa solglasögon. Precis som i vår glasögonkollektion finner du en unik blandning av handplockade modeller från de stora modehusen som Chanel och Tom Ford, Lyx och toppkvalitet från Cartier och ovanliga independent märken som Oliver Goldsmith och Anne et Valentine.

Solglasögon med styrka

Det blir allt vanligare att kunder skaffar slipade solglasögon. Många märken t.ex Ray Ban, Maui Jim och Oakley har egna glas med olika egenskaper. Polariserande glas, golfglas, skidglasögon m.m.Till och med Ray Banloggan får man på glasen när man beställer. Du bestämmer själv färgen på glasen och valfri båge.

Maui Jim tillverkas i USA och anses av många som de bästa polariserande solglasögonen, med eller utan styrka, progressiva eller enkelslipade. Skarp färgåtergivning och fantastisk skärpa. Finns också som Readers med läsruta.

Oakley är många sportutövares favoritmärke. Speciella färger finns för golfare, cyklister och skidåkare, ljusa glas, mörka glas. Spegelglas.

Färgade solglas med styrka går också utmärkt att slipa in i nästan vilken båge som helst.